Tilltugg i Amanda

Christina Campbell har formgivit denna fina servis från Rörstrand och jag har väldigt många delar, men använder för tillfället mest serveringsskålarna och ugnsformarna. Här ska du få ett härligt och superenkelt recept att fylla en Amanda med, eller vilket fat du helst föredrar. Fick detta tilltugg serverat första gången för några veckor sedan när vi besökte min kusin och hennes familj i Mölle, och hälsades välkomna med bubbel.

Du behöver:
3 paket färskost
1 burk rödkornskaviar
1 burk svartkornskaviar
1 rödlök
2 paket salta kex

Hacka löken. Bred ut färskost i det lagom stora fatet. Lägg rödlöken i mitten och sedan svartkorn på ena sidan och rödkorn på andra. Äts med kex.

Amanda var i produktion mellan 1968 och 1977. Visst kan man kan utläsa mycket från den tidens ideal i Christina Cambells dekor. Typiskt för sena sextiotalet och sjuttiotalet är att dekoren inte är så diskret, istället det motsatta med kraftiga penseldrag och dova färger, och över hela tallrikarna och serveringsfaten.