Sopis, ägg och plättar

Sopis

Gick en sväng till Sopstationen i Malmö, bakom centralstationen. Sopis är mer en återvinningsbutik än loppis, med goda chanser att fynda udda prylar. Som den här äggflaskan. Ganska söt, men hur är det tänkt att ägg ska i? Uppvispade?

äggflaskaÄr det något man bör ha i kylen, uppvispade ägg på flaska, för att snabbt få till en omelett om man blir vrålhungrig? Pannkakssmet kanske, den ska ju helst stå och vila en stund före stekning. Mitt bästa recept på plättar innehåller riven halloumiost, vilket gör dem saftigare och matigare. Plättlaggen i gjutjärn är ett loppisfynd, och bästa mängden smet till varje plätt får du i Signe Persson-Melins salladssked, Boda Nova, med korkhandtag.  plättar6 dl mjöl
3 dl vetemjöl
3 ägg
0.5 tsk salt
300 g grovriven halloumi
0,5 tesked salt

Smör till stekning
Blanda hälften av mjölken, mjöl, ägg och salt till en slät plättsmet. Häll i resten av mjölken. Riv ner halloumi grovt. Stek plättarna på båda sidor tills de blir härligt bruna.

plättar2