Smakrik coleslaw

coleslaw

Nyttig mat och mer motionSamma inre predikan, nyår efter nyår. Om jag ska vara helt ärlig, och det kan ju också vara ett löfte, försöker vi laga nyttigt så ofta vi kan. Här får du mitt favoritrecept på coleslaw, ett tillbehör som slår det mesta till kött eller vegetariska biffar, och samtidigt både gott och hälsosamt. För att inte tala om enkelt. River du allt förhand får du dessutom träningsvärk.

I södra USA äter man mycket coleslaw, även på varma mackor och grillad korv. Ordet kommer från holländskans “koolsa”, som betyder kålsallad. Detta visste man till en början inte om i USA och kallade salladen istället för “cold slaw”. Från 1860-talet är man dock på rätt spår, då någon plötsligt upptäckte att “cole” avsåg just “kål”. Du behöver följande:

Sju dl strimlad vitkål
1 riven morot
1 finhackad rödlök
1,5 dl kesella
0,5 dl majonäs
4 msk dijonsenap
salt och peppar

Blanda lök, kesella, majonäs, dijonsenap, lite salt och peppar i en stor skål. Strimla kål och morot, vänd ner i bunken. Låt stå en halvtimme eller timme i kylen. Passar till det mesta.

One thought on “Smakrik coleslaw

Comments are closed.