Oväntat fynd

Läderväska

Insåg ett stort behov av en mindre axelremsväska, helst i ljust läder, att förvara portmonnä, solglasögon och telefon i. Lagom liten att möjligheten att trycka ner block, blöjor, matlådor eller vad man nu bär runt med i väskor modell större är nere på noll. Såg framför mig en härlig jakt efter perfekt modell på loppis när det helt oväntat dök upp en tanke om Grekland. Sol, bad och god mat på tjusiga ön Naxos som väl…eller mindes jag fel…nej men visst var det väl så att jag slog till på en läderväska i perfekt modell. För tre år sedan. Vad hände med den? Glömde jag den på hotellet?. Efter mängder letande lyckades jag till sist nosa upp den här lilla pärlan djupt inne i garderoben som jag aldrig saknat eftersom jag glömt bort impulsköpet från 2012.

Saknas något kan det vara klokt att gräva där man står. Botanisera där man är. Lite tur och resultatet blir bättre än väntat och återbruk av egna prylar är välgörande. Inte minst för plånboken.

Skinn som åldras fint med tålamod blir vackert trots regn och en och annan kaffefläck. Nu följer den här med i sommar och i mitten av september vet vi vad som sker med en oanvänd väska några månader ute i det fria.