Fyllda paprikor

Sjuttiotalet knackar på när paprikorna dukas fram. Så gott. Speciellt med paprikor är att när ugnen jobbat en stund ändrar de karaktär och blir söta i smaken. Fyllningen kan du variera i oändlighet, med köttfärs linser eller varför inte svamp. Just de här är vegetariska med olika sorters ost, och receptet är komponerat av min vän Sara som jobbar med Citygross matkassar. Så goda och väldigt enkla att göra. Serveras med bulgur och underbar sås.  Du behöver:

4 port bulgur
1 pkt fetaost
1 pkt mozzarella
1 gul lök
1 burk oliver
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1 krm oregano
1 krm timjan
4 paprikor, gärna i olika färger.

Såsen blir ännu bättre om du har lite fetaoströra över att röra ner.

1 pkt persilja
1 ask körsbärstomater
2 dl yoghurt
en liten bit solovitlök
1 krm salt

Kör igång ugnen på 200 grader. Koka bulgurn. Blanda ihop smulad fetaost, finhackad lök, hackade oliver och mozarella.Krydda med salt och peppar, oregano och timjan. Ta av toppen på paprikorna och ta bort kärnorna. Gröp ur kärnorna och häll i ostblandningen, tryck tillbaka toppen och grädda i ugnen 25-30 minuter. Hacka persiljan och dela tomaterna. Blanda med yoghurt och pressad vitlök.